'The Office'
‘The Office’

Natuurlijk zijn we niet de eersten die proberen om reizen te combineren met werken vanaf je laptop. Er blijkt zelfs een benaming voor te zijn, een Digital Nomad! Maar wat heb je nu nodig om het leven als Digital Nomad te leven? Ofwel wat hebben wij nodig, en hoe hebben wij het allemaal een beetje geregeld zodat wij vanaf een laptop een webshop kunnen runnen?!

1 : Laptop

Als eerste natuurlijk een laptop. 🙂 Dit hoeft niet een heel spectaculair apparaat te zijn, voor de meeste werkzaamheden is zelfs de meest trage laptop al geschikt. Wij gebruiken zelf nog een Dell XPS van bijna 5 jaar! oud 🙂 Wat wel handig is, is eentje met een mat scherm, een glanzend beeld is namelijk minder geschikt om buiten mee te werken. En in de meeste gevallen wil je toch wel lekker buiten kunnen zitten 🙂

De laptop gebruik je natuurlijk niet alleen om mee we werken maar ook alle foto’s en video’s die je tijdens je reis maakt worden op de laptop gezet. Een redelijk grote harde schijf kan dus wel handig zijn.

Voor het geval dat er iets met de laptop of met de harde schijf gebeurt maken we natuurlijk een back-up! Van alle foto’s en video’s maken we een back-up met Synology Cloud Station naar onze Synology NAS thuis. Zodra we met de laptop internet verbinding maken gaat de back-up (synchronisatie) lopen, ideaal en het werkt echt geweldig! Hoe dit allemaal in zijn werk gaat lees je later meer onder het kopje ‘Synology NAS’.

2. Engenius ENS 202 EXT EZ Hotspot Extender

Een hele mond vol maar echt onmisbaar voor op de camping of andere plekken onderweg. Wat het apparaat doet is vrij simpel, je kunt hiermee een WIFI-signaal ontvangen óók wanneer dit signaal te zwak is voor bijvoorbeeld je telefoon of laptop. De ontvanger in dit apparaat is namelijk velen malen sterker dan in bijvoorbeeld je telefoon.

Met je telefoon of laptop maak je dan weer verbinding met de Engenius Hotspot Extender en voilá je hebt internet op plekken waar je anders geen signaal zou hebben! 🙂

Daarnaast krijg je op campings waar je moet betalen voor internet vaak een code die je maar op 1 apparaat kunt gebruiken. Ook dan is de Engenius Hotspot Extender ideaal! Je maakt namelijk verbinding met de Engenius en vervolgens kun je met een onbeperkt aantal apparaten weer verbinding maken met de Engenius Hotspot Extender.

Uiteraard is dit super handige apparaat te koop bij My Media Center via de volgende link : Engenius Hotspot Extender

3. SIP DECT Telefoon

Ook dit is een must voor de serieuze Digital Nomad! Zeker voor als je buiten de EU gaat reizen. Bellen en gebeld worden buiten de EU is namelijk nog steeds extreem duur. Bijvoorbeeld in Montenegro betaal je € 1,27 per minuut om te bellen en om gebeld te worden! En in Albanië zelfs €2,54 per minuut! Met deze telefoon en een VOIP abonnement bel je voor het lokale tarief wat je in Nederland zou betalen, waar ter wereld je ook bent! En gebeld worden is zelfs gratis!

Het enige wat je moet hebben is een vaste internet verbinding, via WIFI werkt het bijvoorbeeld niet…Ook hiervoor is de Engenius Hotspot Extender dan weer handig, deze heeft namelijk een ethernetpoort waarop de telefoon aangesloten kan worden. Je simuleert zo als het ware een vaste verbinding 🙂

Wij gebruiken de Yealink W52P SIP DECT hiervoor, een kleine draadloze telefoon met een uitstekende geluidskwaliteit! Het instellen van de Yealink W52P is echt supersimpel en het draadloze bereik is prima. Natuurlijk is ook deze telefoon te koop bij My Media Center via de volgende link www.mymediacenter.nl/yealink-w52p.html

4. Een abonnement bij een VOIP-provider

Wij hebben gekozen voor een abonnement bij Voys. Je hebt daar als het ware je eigen telefooncentrale in de Cloud! Het werkt echt voortreffelijk. Wij konden ons vaste nummer van UPC behouden en dit nummer staat op dit moment altijd doorgeschakeld naar de mobiele telefoon van Freek. Het mooie is, dat wanneer de Yealink ´vaste´ telefoon is aangesloten, de telefoon overgaat op de Yealink, mocht daar niet worden opgenomen dan gaat hij alsnog naar de mobiele telefoon van Freek. En ook als de Yealink niet is aangesloten komen alle gesprekken binnen op Freek zijn mobiel. Ideaal dus!

Doordat je je eigen telefooncentrale hebt, kun je heel veel zaken instellen en regelen die je bij een gewoon abonnement bij bijvoorbeeld UPC of Vodafone niet in kunt stellen. Zo kun je verschillende voicemails gebruiken bijvoorbeeld eentje voor na sluitingstijd en eentje voor tijdens de openingstijden. Ook kun je een compleet belplan instellen en kun je zelfs een menu gebruiken (zoals iedereen dat kent van de grotere bedrijven: ‘Om u sneller van dienst te kunnen zijn, volgt er nu een keuzemenu…’ 😉 ) en dit menu helemaal instellen naar jouw eigen wensen!

5. Een (Synology) NAS

Onze Synology NAS staat keurig ‘thuis’ te draaien. Het mooie van een NAS is dat je overal via het internet bij àlle gegevens kunt die op de NAS staan. Alle documenten, foto’s en andere gegevens zijn dus heel gemakkelijk te benaderen,! De enige voorwaarde is dat je een beetje een fatsoenlijke internetverbinding hebt.

Onmisbaar dus voor Digital Nomads als ons, zeker gezien dat alle data van My Media Center erop staat, en we deze deze nodig hebben om zaken te kunnen doen! (waar zouden we zijn zonder het internet…?! 😉 )

Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is de vèiligheid van al je data! Alle foto’s en video’s die we onderweg maken staan op onze laptop en dit is natuurlijk een ‘single point of failure’. Hij kan natuurlijk gestolen worden maar hij kan ook kapot gaan, en dan met name de harde schijf want die is natuurlijk erg gevoelig.

Daarom worden alle foto’s, video’s en andere bestanden automatisch via het internet naar onze Synology NAS thuis ge-back-upt. Zodra de laptop een werkende internetverbinding heeft, gaat de back-up (of eigenlijk synchronisatie) verder. Je stelt 1 keer alles in en je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Een nieuw of gewijzigd bestand wordt direct voor de synchronisatie aangemeld en je kunt ook heel makkelijk zien of dit allemaal goed verloopt. Bij een snelle internetverbinding is het allemaal zo gebeurt. En staan al je bestanden in een mum van tijd weer veilig thuis op je NAS! 🙂

Ook hiervoor geldt dat je al met een vrij simpele NAS vooruit kunt. Het hoeft helemaal geen snelheidsmonster te zijn als je hem alleen voor back-up gebruikt. Wij gebruiken nog een Synology DS1511+ met 5 disken in een RAID6 configuratie. Het voordeel van RAID6 is dat er van de 5 disken maar liefst 2 disken defect mogen gaan zonder dat er iets gebeurt met je data. Zo heeft het geen haast als er een disk kapot gaat, je hebt immers nòg een ‘spare’ 🙂

Natuurlijk kun je ook met een ander merk NAS vooruit. Bijvoorbeeld een QNAP of een Asustor NAS, maar onze voorkeur heeft toch wel een Synology. Het werkt nu eenmaal super!

Voor een Synology NAS kun je als vanzelfsprekend ook terecht bij My Media Center! Kijk eens bij: http://www.mymediacenter.nl/netwerk-opslag-nas/synology/

Natuurlijk zijn ook de andere merken bij My Media Center te vinden:

http://www.mymediacenter.nl/netwerk-opslag-nas/

Wil je advies over wat het beste zou zijn voor jou? Stuur ons gerust een mailtje met al je vragen! Wij helpen je heel graag verder!

info@mymediacenter.nl

6. En natuurlijk ook een mobiele telefoon…

Een open deur, maar wat moet je zonder mobiele telefoon 😉 Daar hoeven we verder niets aan toe te voegen… 🙂

 

Verder zijn zaken als een positieve instelling, vertrouwen in jezelf en een zakelijk instinct natuurlijk erg belangrijk, moet je beschikken over een gezonde dosis creativiteit en een portie fantasie en ben je gedurende je reis afhankelijk van de plekken waar internet is.

Wanneer jij ook denkt over een leven als Digital Nomad kun je natuurlijk altijd bij ons terecht voor vragen 😉

Aarzel niet en stuur ons een berichtje op freek@vandelooveren.nl ! Wij helpen jou heel graag een stapje verder naar het nomadenbestaan 😉

Vond je dit artikel nuttig en wil je ons iets teruggeven? Dat kan heel gemakkelijk met onderstaande knop via PayPal 🙂 Heel erg bedankt!

[paypal-donation]

 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here