P1080308

En toen ineens hadden we heel veel keuze: Griekenland, met heel veel cultuur, bezienswaardigheden en natuurlijk heel veel strand! Waar moesten we dan toch naartoe…? We kregen het maar niet bedacht, dus besloten we het maar los te laten en te zien hoe ver we zouden komen die dag..

De route van Bulgarije naar Griekenland was prima te rijden en de kilometers tikten aardig weg op de teller. Tegen het einde van de middag stopten we voor koffie bij een tankstation en besloten we een doel te stellen met behulp van de kampeer-app 🙂

Greece: here we are!
Greece: here we are!

We waren bijna bij Thessaloniki, een grote stad aan de kust. Een stukje zuidelijker dan Thessaloniki zaten een aantal leuke campings en ons oog viel op Ouzini Beach Camping, een mooie camping direct aan het strand en volgens de app nog open. Een uur voor zonsondergang stonden we voor de poort van de camping. Het leek allemaal een beetje uitgestorven, de poort was ook dicht, maar gelukkig niet op slot 🙂 Al snel kwam er iemand aangelopen om ons te verwelkomen! De camping bleek al gesloten te zijn maar we konden wel 1 of enkele nachtjes blijven 🙂

Relax & beer @ Ouzini Beach!
Relax & beer @ Ouzini Beach!

Hoewel Ouzini Beach ook echt een hele mooie camping was met een mooie locatie direct aan zee besloten we toch maar om de volgende dag direct verder te rijden. In je eentje op een camping staan die eigenlijk dicht is, is niet echt wat we zoeken. We wilden richting Athene maar dat was een beetje te ver om in 1 ruk te rijden. Van de eigenaar van de camping kregen we de tip om dan halverwege te stoppen op camping Sikia, vlakbij Volos. Oke, waarom niet, dus wij naar camping Sikia!

Stunning view!
Stunning view!
Wat een plek!
Wat een plek! (and another stunning sunset)

Sikia bleek een ontzettend goede keuze! Deze camping had voor ons een geweldige plek met adembenemend uitzicht op zee! Vanuit hier konden we elke avond genieten van de mooiste zonsondergangen! De ene was nog mooier dan de andere! De zon kleurde de zee elke avond in allerlei tinten goud, oranje en roze.

No words....
No words….
P1080364
P1080360
P1080469
P1080299

Amazing sunsets!

Golden sun...
Golden sun…

Als klap op de vuurpijl kwamen er, op de tweede avond, tijdens zo’n prachtige zonsondergang, een groep dolfijnen langs zwemmen! Dat we vanaf die dag de dolfijnen iedere dag voorbij mochten zien komen, hadden we niet durven dromen! WAUW! ♥

There they are!
There they are!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeij!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeij!

Veel meer dan dit geweldige uitzicht en deze fijne camping met strand hadden we blijkbaar niet nodig om weer even tot rust te komen na alle hectiek van twee keer een stadsbezoek. Zonder dat we het echt in de gaten hadden zijn we 3 weken op deze camping gebleven. Onze dagen vulden we met wandelingetjes over de camping, zwemmen in de zee, heel veel spelen met Yala, op het strand en overal op de camping en dan nog de dagelijkse dingen, zoals koken, boodschappen doen en wat opruimen enzo…

Playtime @ the beach!
Playtime @ the beach!
Bloemen ruiken, hmmmm!
Bloemen ruiken, hmmmm!

Griekenland staat toch wel een beetje bekend om het aantal (zwerf)katten. En ook op deze camping waren er een behoorlijk aantal, Lima vond het erg leuk om alle katten achter na te rennen en weg te jagen. Hoe groot de katten ook waren, Lima ging er achter aan! En wonder boven wonder, renden alle katten ook voor haar weg!

Basilicum @ the Beach
A cat called Basilicum

Behalve eentje… Deze kat, die we Basilicum genoemd hebben, was wel heel grappig. Op de eerste avond ging ze al in Lima’s mandje liggen 🙂 Ze ging niet aan de kant als Lima aan kwam rennen. Basilicum niet, die bleef gewoon zitten, Lima wist toen eigenlijk niet meer wat ze moest doen, dus ging ze maar heel hard blaffen (en kwispelen 😉 haha ) Lima was nieuwsgierig en wilde eigenlijk met Basilicum spelen, maar Lima wist niet goed hoe, en ze was ook wel een beetje bang van haar… Dat zagen we de volgende dag, toen Lima lekker haar eten aan het eten was. Basilicum kwam er aan en ze begon doodleuk mee te eten van Lima haar bord! En Lima, onze heldin, keek een beetje vreemd maar ze deed niets. …helemaal niets…! Arme Lima 😉 Basilicum ‘mocht’ zelfs van Lima op de deken op het strand liggen, Lima ging er keurig een stukje verder ook op liggen. Maar verjagen….niet bij Basilicum! 🙂 Lima wist niet zo goed wat ze ermee moest. En Basilicum, vond het wel prima ze werd met de dag steeds brutaler. Zo brutaal zelfs, dat ze op de een-na-laatste avond in de bus sprong en achter de bank ging zitten! 🙂  (En eerlijk is eerlijk, op dat moment, dachten wij héél even dat we Basilicum mee wilden nemen…. Heel eventjes maar…. 😉 ) When a cat picks you…! 😀

'Truce'
‘Truce’

Op onze plek hadden we  dus echt een heel bijzonder mooi uitzicht op zee. De dolfijnen die elke dag voorbij kwamen waren helaas iets te ver weg voor Yala en ze begreep ons enthousiasme dan ook niet. Waar Yala wel enthousiast van werd, waren de vissersbootjes die elke dagje voorbij kwamen. Ze vond het geweldig om naar de bootjes te zwaaien en dag, dag te roepen. Helemaal happy was ze als de mannen in de bootjes dan ook nog terug zwaaiden.! (En wij natuurlijk apetrots, dat Yala zo heerlijk dag- zwaaide en zei!) 😀

Dag bootje :)
Dag bootje 🙂

Tijdens ons verblijf op Sikia, was er nog een ander klein Nederlands meisje. Haar naam was Bibi. Bibi was een klein beetje ouder dan Yala en zij hield ervan om olijven te verzamelen in haar houten karretje. Nadat Yala eventjes met Bibi had gespeeld, en met haar olijven, was Yala ook helemaal olijf-verslaafd 😀 De hele camping stond vol met olijfbomen, dus waren er nogal wat olijven te vinden op de camping. Deze moesten allemaal verzameld worden! 🙂 Op een gegeven moment had Yala ook ontdekt dat je olijven uit de boom kon plukken, toen kon het plezier helemaal niet meer op! De ene na de andere olijf moest geplukt worden, Yala bleef maar naar boven wijzen hihi 🙂

Hoewel olijven erg bitter smaken als ze net geplukt zijn bleef Yala ze maar in haar mond stoppen. Dat ze zo bitter waren vond ze niet erg blijkbaar! Dus iedere keer als ze de kans kreeg stopte ze weer een olijf in haar mond…zucht.. 😉 Beter olijven dan stenen in elk geval.

Ja pap, die wil ik allemaal plukken!
Ja pap, die wil ik allemaal plukken!

P1080435

Bibi had een soort van tuinbroek van plastic aan. Erg makkelijk, want ze kon daarmee overal rondkruipen zonder dat haar kleren nat en vies werden! 🙂 Wauw! dit was precies wat we zochten! Want hoewel het natuurlijk niet erg is dat Yala rondkruipt in haar kleren en dat deze daardoor vies worden, is elke 2 dagen wassen op de camping toch niet ideaal. En natte kleren zijn al helemaal niet handig. Met zo’n pakje was dat meteen opgelost. Dus waarom niet vragen of we het pakje mochten overkopen 🙂 De mama’s van Bibi stemden meteen toe en kwamen het pakje op de laatste dag van hun vakantie zelfs naar ons toe brengen! Jeeeeeeeeeeeeeij! Nu kan Yala ook overal kruipen en spelen zonder nat en vies te worden! Geweldig! 😀 Marije, Natasja en Bibi, heel erg bedankt! ♥

Jeeeeeeij happy in mijn nieuwe tuinbroek!
Jeeeeeeij! 😀 Helemaal happy in mijn nieuwe tuinbroek!
IMG_0488
IMG_0489
IMG_0490

Kiekeboe mama! 🙂

Wij zijn 2 vriendjes ♥
Wij zijn 2 vriendjes ♥

We hadden nog niet bijzonder veel tripjes gemaakt en we hadden ook nog niet gekeken wat we eventueel zouden willen doen. Een ouder Engels stel dat we hadden leren kennen, vroeg min of meer of we met hun meegingen met ‘The Little Train of Pelion’. Dit was een rit met een oude trein door de bergen achter onze camping. Vroeger werd deze gebruikt om een aantal dorpen te verbinden met de havenstad Volos. Nu wordt de trein alleen nog voor toeristen ingezet… Nou dat klinkt eigenlijk best wel leuk, dus waarom niet 🙂

Dagje uit met onze adoptie ouders ;)
Eerst lekker koffie voor vertrek!
P1080593
P1080553
P1080526
P1080551

‘The Little Train of Pelion’

IMG_0411
P1080561
P1080587
P1080579

Na een leuk dagje erop uit was het weer tijd voor het strand. De zee en het strand zijn toch echt Yala’s nummer #1! 🙂 En papa en mama genieten natuurlijk met volle teugen mee! ♥

P1080346
P1080333
P1080340
♥
Dag zon, het was fijn, tot morgen :)
Dag zon, het was fijn! Tot morgen 🙂

10 COMMENTS

 1. Wooooow wat een prachtige zonsondergang! En de dolfijnen!! Nog meer wow!
  Dat tuinbroekje is echt geniaal, zo eentje kunnen wij voor smeerpoets Roan ook wel gebruiken 😉

 2. Wat een prachtig verhaal met onvergetelijke ervaringen. Wat een mooie foto’s hebben jullie weer gemaakt. In het ‘echie’ zal het nog veel mooi er zijn geweest. Geniet vooral verder van het vervolg.

 3. Práchtig!! Het verhaal, de foto’s, met name de zonsondergangen maar natuurlijk ook de foto’ s van Yala met pa en ma! En het verhaal over Basilicum, echt superleuk!, kan me voorstellen dat je ‘n moment dacht om de kat mee te willen nemen…was eigenlijk toch oom wel een superleuk vriendje voor Lima! ☺️
  Weer erg genoten! ?

 4. Geweldig ziet het er uit. Yala is een lekker prulleke en ja zo te zien geniet ze volop. Bij ieder verslag geniet ik ook mee…..het is SUPER……Love jullie xxx

 5. Adembenemend. Schitterend die zonsondergangen. Heel leuk, om jullie op afstand zo te kunnen volgen. Inderdaad, alleen op een camping staan, daar is geen … aan. Geniet ervan. Groetjes.

 6. Hallo wereldreizigers,

  weer mooi te lezen hoe jullie stap voor stap verder zuidelijk gaan. Ik volg ook een ander stel hier uit de buurt die jullie een paar duizend kilometer vooruit zijn, maar grofweg dezelfde route volgen.

  http://kiss-the-world.com

  Groeten uit München

 7. Hey Marielle en Freek,

  Wat een ontzettend mooie reis hebben jullie tot nu toe! Erg leuk om op deze manier mee te genieten van jullie ervaringen. Geniet er van en ik kijk weer uit naar het volgende verhaal met prachtige foto’s!

  Lieve groetjes Eva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here