Het is jammer genoeg een tijdje rustig geweest op onze blog. Hoe en waarom lees je binnenkort in ons verslag over het ‘houten huis’…! 🙂

Maar eerst moet de website natuurlijk bijgewerkt worden zodat àlle verslagen en foto’s er helemaal op staan. Vandaar nu eerst wat berichten terug in de tijd…
Njoy! 🙂

Het regent zonnestralen!
Het regent zonnestralen!

Camping Sikia ging sluiten, en het weer werd wat minder…. Tijd om weer verder te rijden naar het zuiden, hopelijk naar warmer gebied! De Peloponnesos, het meest zuidelijke stukje vaste land van Griekenland…

Omdat het seizoen nu toch ècht ten einde is, was het eventjes zoeken naar een leuke camping die ook in de winter open is….We besloten om richting Patras, een grote stad in het Noord-Oosten van de Peloponnesos, te rijden want een stuk voorbij Patras zitten een heleboel campings, waarvan er zeker nog een aantal open zouden zijn. 

Het begint een beetje saai te worden, al die leuke routes 😉 Want ja ook deze route was weer bijzonder mooi! De afwisseling van bergen en zee is schitterend en na elke bocht is er vaak een nòg mooier uitzicht op zee. Eenmaal in de buurt van Patras zie je enorme indrukwekkende brug die de Peloponnesos verbind met de rest van Griekenland. De tol is overigens wel fors, iets van € 16,-! Maar  goed, dat is nog altijd beter dan helemaal omrijden via Athene…

Inmiddels was het al tegen het einde van middag, toen we voorbij Patras waren. De camping die we op het oog hadden, Ionion Beach in Glifa, was nog zeker open. Dus vol gas richting Glifa! De laatste kilometers duren altijd het langst en het was al donker. Tijd om de lampen aan te doen….shit er gebeurde niet veel. Het enige wat werkte was een heel zwak lichtje, niet genoeg om te rijden…Freek maakte zich boos en rammelde wat aan de knoppen totdat plots de lampen aan gingen 🙂 🙂 Gelukkig! Maar misschien is het verstandig om Yala in het vervolg niet meer voor in de bus te laten spelen;)

De camping was inderdaad nog open en er stond een bord dat je zelf een plek mocht uitkiezen, inchecken kon dan later wel als de receptie weer open was. Het was erg rustig op de camping maar niet uitgestorven, er stond toch een handvol mensen, waarvan de meesten op de plaatsen direct aan zee. Er was gelukkig nog voldoende plaats, dus ook wij gingen lekker daar staan! 

Wat een mooie plek!
Wat een mooie plek!
Knapperd :)
Lekker zelf eten 🙂

 Toen we de volgende dag wakker werden scheen de zon al lekker op onze bus. De plekken aan zee hadden ook nog eens de hele dag zon, how nice! In het daglicht zagen we pas hoe mooi en verzorgd camping Ionion Beach was. Alles was erg netjes aangelegd en de camping was bezaaid met bloemen.  Het sanitair was nieuw, luxe en zeer schoon. En niet onbelangrijk: het water in de douche was lekker warm 🙂 

IMG_0603
IMG_0596
IMG_0599
IMG_0568

 Aren’t they beautiful!?

P1080701
P1080719
IMG_0566
P1080708

Yala kon haar lol op met alle bloemen! Elke bloem moest bekeken èn geroken worden 🙂 Naast de vele bloemen en planten stonden er op de camping ook een aantal sinaasappel-, mandarijn- en citroenbomen. Yala had er dus nòg een nieuwe hobby bij! Elke dag gingen we een stukje lopen over de camping en dan kon Yala mooi ruiken aan de bloemen en daarna wat sinaasappels voor het ontbijt plukken. Helemaal trots zat Yala dan in haar buggy met een aantal sinaasappels of mandarijnen! Meestal kon ze niet wachten tot thuis en begon ze alvast aan de schil…. 😉

IMG_0610
IMG_0616

Buggy rally everyday!

P1080626
P1080622

Kwak, kwak en kwak!

Een zandstrand voor deur is heerlijk! Meteen vanuit je camper in het zand stappen is helemaal geweldig! Zeker op dagen dat er gewerkt moet worden is dat perfect! Yala en mama zitten op het strand en papa zit voor de camper wat te werken op zijn laptop. Beter kun je het niet hebben, toch?! 🙂

Heel serieus een zandkasteel aan het bouwen!
Ook op het strand wordt heel serieus gewerkt aan een zandkasteel!
Stoer he!
Daddy Cool!
Vliegtuigje op het strand!
We’re flying high! 😀
P1080659
P1080673
P1080661

Het strand van Glifa beach was mooi, maar niet bijzonder. In de buurt echter was een wel heel bijzonder strand. Een kilometer of 10 van ons vandaan had je een ontzettend mooi groot zandstrand met een rustige zee waar je zo in kon zwemmmen, amazing! Alleen is in deze regio alles al dicht, ook de strandtent aan dit strand. Dus geen biertje voor papa na een vermoeiende dag 🙁

Dag bootjes.... :)
Dag bootjes…. 🙂
:)
The whole beach to ourselves! 🙂 Yeah!
P1080840
P1080881
P1080858
P1080870
Yeah that's my name!
Yeah that’s my name!

Sowieso was het in deze regio toch een beetje uitgestorven. Oké er waren wel diverse campings ‘gewoon’ open. Maar dat kon je niet zeggen van de restaurants en andere etablissementen. De meeste waren dicht en zouden pas weer in april opengaan. Als het seizoen weer begint…. In de regio was letterlijk één restaurant open waar je koffie kon drinken en wat kon eten! Het restaurant lag bijzonder mooi met een brede view over de omgeving. Alleen daarvoor (en misschien ook alleen daarvoor) moet je hier al wat gaan drinken (en het misschien moet je het dan bij drinken laten 😉 ) 

Hmmm Tzaziki...
Hmmm Tzaziki…

Op een zondag zijn we hier wat gaan eten, en hoewel het uitzicht geweldig, was gold dat niet voor de rest. Op het eten viel niet echt iets aan te merken maar de bediening en service…De helft van de kaart was niet meer beschikbaar. Geen seizoen was het excuus…prima kan gebeuren. Dan doe maar wat anders. Bijvoorbeeld een bord gemixte gegrilde groenten. Ja dat kon…kregen we een bord met 1 gegrilde paprika met een halve ui in het midden….hmmm gemixt?? Nou ja de rest zal wel op zijn, het is immers geen seizoen meer. 😛
Toen we echter moesten afrekenen waren we wel klaar met dit restaurant. De gegrilde paprika koste € 6,- en een ander gerecht koste ineens ruim  €8,- ipv de € 4,- op de kaart. Foutje op de kaart vertelde de ober ons! Jaja grapjas!! Daar trapten wij dus niet in! Houdoe en bedankt! 😛

Kijk maar ober het klopt niet!
Yala ziet geen foutje op de kaart!
Brillen zijn toch zo interessant...
Gimme your glasses daddy!

Tijdens het eten kwam er steeds een ontzettend lieve en mooie hond bij ons kijken. Natuurlijk om te schooien voor eten maar ook om aandacht. Want spelen en knuffelen kon hij als de beste! Als het aan Mariëlle (en Yala) had gelegen was de hond mee gegaan in de bus. Het was ook een echte puppie! En zo lief!! Mariëlle vroeg voor de zekerheid of het de hond van het restaurant was …nee het is een zwerfhond die hier altijd rond loopt…..ooohhhh die moet mee met ons :):) riepen Mariëlle en Yala!! ♥

ohhhh.....wat een liefie!
ohhhh…..wat een liefie!

Naast alle leuke dingen @ Camping Ionion Beach was er ook minder nieuws… De koelkast is namelijk kapot!! En dat is nu net misschien wel het meest belangrijke van de hele camper… Wordt vervolgd 😉

Samen de koelkast maken ;)
Samen de koelkast maken 😉

 

11 COMMENTS

 1. Hoi hoi, we zien dat jullie nog volop genieten van het rondreizen door europa en nog steeds mooi weer hebben. Wij zijn al vanaf half oktober terug in Holland en weer bezig met volgende reisplannen. Dit keer wordt het Australie en ik zie dat jullie daar ook geweest zijn. Bij wie hebben jullie het camperbusje gehuurd en hoe is dat bevallen……
  Nog veel plezier in Griekenland en ik heb genoten van jullie verhalen en vooral van de prachtige foto, s.
  Lieve groet, Gerda en Henk

 2. Lieve Mariëlle, Freek en Yala en kleine Lima.
  Heerlijk om weer van jullie te horen, het was een echt gemis, de verhalen en avonturen en niet te vergeten alle mooie momenten van Yala. Je schrijft eerder van het regent zonnestralen, maar bij jullie regent het geluksstralen 🙂
  Ik wens jullie een super zonnig oud op nieuw en veel avontuur voor 2016.
  Liefs XXX Maya

 3. Lieve Mariëlle, Freek en Yala,

  Hartelijk dank weer voor een mooi verslag met prachtige verhalen en foto’s! Een belevenis op zich. Jullie genieten, dat is duidelijk.
  Geef in 2016 weer een mooi en onvergetelijk vervolg aan jullie reis.

  Voor vanavond wensen we jullie een fijne jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar. Maak er weer iets moois van.

  Liefs,

  Philomena. Kevin en Richard

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here