P1110632
Na inmiddels al zoveel goede tips uit de Lonely Planet gehaald te hebben, slaan wij deze reisbijbel er steeds weer op na, op zoek naar goede tips. ? Zo vonden we ook ‘La Dune Blanche‘ een bivakkamp midden in de duinen van Erg Lihoudi.?? Hier kun je overnachten in de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld, alle lichtvervuiling en lawaai ! Wij werden erg enthousiast van de omschrijving en alle goede beoordelingen en besloten dit met eigen ogen te gaan bekijken!

We spraken af met Sallah bij het tankstation van het laatste dorp voor de woestijn… Hij vroeg of we bij hem in de auto wilden of zelf wilden rijden… Zelf rijden…?! Kan dat met onze auto? Ja hoor, gemakkelijk! ? oké, gááf, dan rijden we zelf!! Vanaf de hoofdweg was het nog 1 uur offroad en het was me de route wel ☺️ maar onze Flowie ? brengt ons ècht overal! Ze deed haar stinkende best en met excellent driver Freek achter het stuur doorstonden we de route nice and easy en met vlag en wimpel!! ?

On the road to nowhere!
On the road to nowhere!

Onderweg kwamen we een aantal kamelen, of eigenlijk dromedarissen, ? tegen. Ze stonden een beetje te grazen langs de kant van de weg en staken soms plots over… Yala was natuurlijk enorm enthousiast en wilde meteen stoppen en kijken! Wat een grote beesten en zo dichtbij! Ze wilde ze het liefst aaien en knuffelen…❤️??

Kijk daar staan ze
Kijk daar staan ze ?????
Hidding from the sun!
Hiding from the sun!
Wat een knapperd ;)
Wat een knapperd ?
Ze hadden ons ook al gewaarschuwd...
Ze hadden ons ook al gewaarschuwd…

La Dune Blanche lag dus ècht in de middle of nowhere! Er was verder niets dan zand en rotsen, zo ver als je kon kijken! Erg bijzonder om dat zo te mogen zien. En ook erg spannend, een nachtje slapen in de woestijn! Het bleek ook nog dat we de enige gasten waren en dat maakte het nog leuker, èn spannender.?

Nobody here....just us!
Nobody here….just us!

‘s Middags, toen we aan waren gekomen, hebben we lekker wat thee zitten drinken onder een boompje. Wanneer we even ophielden met praten hoorde je niets, maar dan ook helemaal niets. Dat is best een rustgevend gevoel… Dus daar namen we ook wel even ons momentje: just to enjoy the silence! Wauw! ?

Just relax!
Enjoy the silcence & relax!
And enjoying the view!
And what a view!
Ideal place for diner!
Ideal place for diner!

Aan het einde van de middag werd het wat koeler en zijn we eens gaan rondkijken in al dat zand. Vanaf La Dune Blanche liep je zo de duinen in. Onvoorstelbaar om te zien, zo’n grote zandvlakte met allemaal heuveltjes en bergjes van zand. Die er elke dag weer anders uitzien door de wind. Yala vond het natuurlijk geweldig! ?Lekker rondrennen in het zachte warme zand. Bergje op en weer bergje af. Ze werd hoe langer hoe doller, onze enthousiasteling. ?

Yeah mam! Let's play!
Yeah mam! Let’s play! ?
Happy!
Happy! ?
IMG_2623
IMG_2618

Note: Yala wears a traditional Berberdress, that she got as a present from a woman in Zagora ?

So nice!
So nice all this sand!
Heuveltjes en zand...
Just sand….
1.000.000 Dollar Shot!
1.000.000 Dollar Shot! ?

‘s Avonds had onze kok Achmed een erg lekkere vegetarische maaltijd klaargemaakt. Eén van de beste die we tot nu toe hebben gehad in Marokko! Yammie!? Omdat er verder niemand was, kwam Achmed gezellig bij ons zitten. Achmed was vroeger nomaad geweest en hij woonde nu in een dorp in de buurt. In gebrekkig Engels hebben we lekker zitten buurten onder een hemel die steeds donkerder werd en waarbij de sterren steeds beter te zien waren.✨✨✨

Achmed zag dat Freek een biertje aan het drinken was, hij kon de verleiding niet weerstaan en vroeg of hij er ook 1-tje mocht hebben. Offcourse! NP! ? En dat terwijl Freek het zelfs een beetje ongepast vond om bier te drinken in het bijzijn van ‘iemand die eigenlijk niet mag drinken’…? Cheers!?

Mosyala playing the drums
MosYala is playing the drums ?
Lima is ondertussen op poezenjacht :)
Lima is ondertussen op poezenjacht ?
Jamjamjam !
Jamjamjam !

We hadden geluk, want het was nieuwe maan en dat betekent dat de hemel helemaal niet verlicht wordt door de maan! ? Zo konden we de sterren ✨✨ (en planeten!!) nòg beter zien. En wàuw wat was dat geweldig!! Nog nooit zagen we zo’n mooie en felverlichte hemel. Ontelbaar veel sterren en zelfs Jupiter en Mars waren erg goed te zien. Ow, ow, ow wat wat dàt gaaf zeg!!! ?? Het was dan ook erg moeilijk om naar bed te gaan, want we bleven maar staren naar de sterren… Uiteindelijk wisten we ons bed toch te vinden  en was het heerlijk slapen in onze eigen originele berberhut. De volgende ochtend werden we verwend met een heerlijk Marokkaans ontbijt. Het was een geweldige ervaring, 1-tje voor in de boekjes and never to forget! ??

Yeejee we hebben een nacht in de woestijn geslapen!
Yeehee we hebben een nacht in de woestijn geslapen!
hhm jam jam. ..breakfast
Hmmm very lekker again!
Ready for take off!
Ready for take off!
Terug naar de bewoonde wereld...
Terug naar de bewoonde wereld…
Nog 1-tje dan :)
Nog 1-tje dan ?
berber-vlag-646x350
Berbervlag met daarop het symbool voor de vrije mens, of amazigh

De Berbers noemen zich Amazigh – meervoud Imazighen – , wat ‘vrije mensen’ betekent.

11 COMMENTS

 1. Jammer dat jullie geen foto hebben van die mooie sterrenhemel. Dat had ik graag gezien. Mocht je hem dus toch hebben, dan mogen jullie m gerust met ons delen. Nog n goede reis!

 2. Geweldig weer, het is net als je het leest of je er zelf bij bent. Mooie foto’s weer. Geniet maar lekker

 3. Waauw, wat lijkt ons dat een geweldige ervaring. Wat een geluk om dat allemaal mee te mogen maken en ook nog met z’n drietjes❤
  We wachten nu al met smart op het volgende avontuur. Luf you ? xxx

 4. Inderdaad “amazing”! Genieten van de vrijheid en alles wat de natuur en jullie elkaar geven is “amazing as three Imazighen!”

 5. Jullie sprookje is “amazing”, geweldig zo’n trip naar de woestijn!
  Prachtig!
  Wij boffen vandaag ook, we hebben zon ? en met mijn skyvieuw free app van de nasa kan ik ook de planeten zien, maar joh dit staat niet eens de schaduw van jullie fantastische ervaringen! Liefs XXX

 6. Met onze nieuwe WiFi versterker ?, lees ik op de camping in Antwerpen jullie avonturen in Marokko! Wat een superreis en wat een fantastische foto’s. Jullie zien er zo relaxed uit! Geniet nog!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here