Nou, ook maar even een update in real-time, want we zijn alweer een tijdje thuis, of beter gezegd; terug in Nederland! Want echt ‘thuis’ in ons eigen huis zijn we nauwelijks geweest…De stukjes schieten er een beetje bij in, want sinds we terug zijn in Nederland, hebben we het weer ‘Nederlands druk’. En er is veel gebeurt. Tijd voor een update dachten wij zo! De stukjes over onze reis worden ook nog vervolgd, maar eerst even dit dus 🙂

Happy to see the kids!
Happy to see the kids!

Eind oktober was het tijd om richting huis te keren. De huurders hadden het contract opgezegd per 1 november, dus moesten we vóór die tijd weer in Helmond zijn. Omdat we het reizen nog lang niet beu zijn, besloten we om ons huis opnieuw te huur te zetten… De vorige keer had het ruim 2,5 jaar geduurd voordat we een geschikte kandidaat hadden gevonden, dus leek het ons wel slim om dat zo snel mogelijk weer te doen 🙂

Nog voor we weer in Nederland waren, kregen we een telefoontje van de makelaar dat hij een geschikte kandidaat had… Deze wilde zo snel mogelijk komen kijken, dus toen we net in Nederland waren, hadden we meteen een bezichtiging. Wij dachten niet dat het zo’n vaart zou lopen, dus we waren er vrij koel onder. Maar een dag na de bezichtiging, kregen we opnieuw een telefoontje van de makelaar: het huis was opnieuw voor een jaar verhuurd! En wel per direct! 😀 Wow! Toen was het ineens even schakelen!

Wij waren eigenlijk best in een soort van ‘shock’! Want alles werd ineens anders! Alle plannen die we hadden om ons huis in te richten werden weer van tafel geveegd. Want dit betekende namelijk dat wij ons eigen huis niet in zouden gaan!  Ineens hadden we het druk met allerlei dingen regelen en bedenken. Ineens was onze reis niet afgelopen maar krijgt deze dus een vervolg! Yes!! This is MAGIC! 😀

We zijn heel erg blij dat het zo gelopen is, want blijkbaar moet het gewoon zo zijn! Want als we ons huis alweer ingericht hadden, en gesetteld waren en de nieuwe kandidaten zich een maand later hadden aangemeld… Hadden we er waarschijnlijk heel anders tegen aan gekeken… Dan hadden we het misschien wel niet gedaan, zeker niet op zo’n korte termijn, of toch wel….? 😉

love-myself-5-638

En dan ligt dus ineens ook alles open… Wat gaan we nu doen? Welke plannen en ideeën hebben we?! We hadden eigenlijk ook nog niemand weer gezien na onze reis. En nu moesten we dus bij onze eerste ‘weerziens’ van familie en vrienden meteen even vertellen dat we niet heel erg lang in Nederland zullen blijven!

Pianospelen met oma Marianne
Pianospelen met oma Marianne

We hebben besloten om niet meteen opnieuw te vertrekken, omdat we graag iedereen weer willen zien. Tijd door willen brengen met alle lieve mensen hier, en ook de feestdagen hier in Nederland wilden zijn… In de tussentijd moeten er ook nog allerlei (zakelijke) dingen geregeld worden.Ons busje moest bijvoorbeeld naar de garage voor een aantal reparaties, Yala’s tweede verjaardag hebben we gevierd en we hebben een aantal keren met héle leuke spulletjes van onze vriendin ‘MammaNomad’ op de markt gestaan! Ook een bezoekje aan de tandarts en een nieuwe APK voor ons busje 😉 staan nog op de planning…

Jeeeeij! Een echte kerstboom!
Jeeeeij! Een echte kerstboom!
P1140441
P1140453
Dag eendjes!
Dag zon!
Dag zon!

Maar waar gaan we dan, de tijd dat we in Nederland zijn, wonen?! Oorspronkelijk zouden we 4 dagen in ‘Hotel Mama’ blijven om vervolgens op 1 november weer in ons eigen huis te gaan… Maar ja, dat ging nu dus niet gebeuren…we besloten om het een beetje los te laten en ‘voorlopig’ nog in ‘Hotel Mama’ te verblijven. Totdat, eigenlijk uit het niets, de Yogalerares van Mariëlle aanbood of we niet voor een tijdje in haar huis wilden wonen! Ze was toch de meeste tijd bij haar vriend in België. Wauw wat een aanbod! We gingen zo snel even kijken en informeren naar alle in-en outs. Het huis was perfect en we waren dan ook super enthousiast en wilden er het liefst direct intrekken. Maar we hadden alles al geregeld voor Yala haar 2e verjaardag, deze hebben we gevierd in Hotel Mama, en we besloten dan ook om pas hierna te verhuizen naar de binnenstad van Helmond 🙂

Een verjaardagstaart bakken!
Een verjaardagstaart bakken!
Jeeeeeij Jarig!
Jeeeeeij Jarig!
Hoera!
Hoera een kroon en een verjaardagsjurk!!
IMG_4446
IMG_4505
IMG_4479
IMG_4522
Ons nieuwe, tijdelijke verblijf!
Ons nieuwe, tijdelijke verblijf!
Boekjes lezen, altijd leuk! :)
Boekjes lezen, altijd leuk! 🙂
Knuffelen met Lima
Knuffelen met Lima
Ik kan al zelf traplopen :)
Ik kan al zelf traplopen 🙂

Dus daar zitten we nu dan, niet in ons eigen huis op Akkers, maar in een heel leuk jaren 30 huis in de binnenstad. Heerlijk om even echt tot rust te komen en ons voor te bereiden op de nieuwe trip: LoVe on the Road 2.0 🙂 Deze zal op 1 februari alweer van start gaan! Yoehoeeeeee! 😀 Tot die tijd nog genoeg te doen en voor te bereiden dus 😉

Binnenkort volgen nog de laatste reisverslagen van onze vorige trip. Want op ons blog zijn we, net pas aangekomen in Portugal 😉 ….Er komen dus nog een aantal, erg leuke, stukjes aan. Maar we wilden jullie graag op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen! 😀

So, Keep calm and stay tuned  for more adventures! <3

i-can-t-keep-calm-it-s-road-trip-time-2

22 COMMENTS

 1. Geweldig fijn voor jullie dat per 1 februari jullie droom weer verder gaat. Yeeeij. Geniet nog even van het koude en witte Nederland
  Lof you

 2. Wow geweldig on the road again.
  Wat zijn jullie een voorbeeld van je droom echt leven en beleven!
  De mooie lieve Yala schitteren met haar rode jurk op haar 2e verjaardag, prachtig kind, ze straalt.
  Liefs xx

  • Thanx Maya! De plannen zijn nog niet helemaal duidelijk, maar volgens Yala moeten we naar Portugal naar de glijbaan…dus misschien moeten we dat maar doen ?

 3. Wauw wat een verhaal!
  Dat is even omschakelen maar inderdaad een geweldige kans zeker als het jullie zo goed is bevallen!
  Geniet nu van jullie familie en vrienden hier en geniet dan van de ervaring
  Ik wens jullie een hele goede en veilige reis! Het ga jullie goed, geniet ?

  • Dank je wel voor je bericht. Het is ons idd heel erg bevallen, dus toen we een kans kregen om het een 2e keer te doen hoefden we noet lang ma te denken! ?

  • Hahaha ja leuk hè! We zijn druk bezig met een paar laatste stukjes. We hopen die er in elk geval op te hebben staan voordat we weer gaan….☺️

   Het is erg leuk om in NL weer iedereen te zien en soms wordt je ook een beetje emotioneel wanneer je beseft dat je weer voor langere tijd iedereen moet missen…maar ja blijkbaar ‘moeten’ we weer on the road!

 4. Welcome home! …en toch ook op doorreis;-)
  Een genoeglijk verblijf en een mooi vervolg gewenst.

  Tot slot, nog de beste wensen voor 2017. Mak er iets moois van.

  Met vriendelijke groet,

  Richard

 5. Goede reis op 1 februari voor jullie 2e avontuur. Maak er weer iets moois van maar dat zal jullie wel lukken. Groetjes Wim,Tineke en Wilco

 6. ohhh wat geweldig voor jullie. Het vorige stuk was weer leuk om te lezen (ik kijk hier echt naar uit, het lijkt net of we er bij zijn) en de foto’s zijn prachtig.
  Ik kijk dus ook weer uit naar de stukjes die komen gaan en natuurlijk jullie nieuwe trip.
  Ik ben benieuwd waar jullie nu weer naar toe gaan.
  Nog hartelijk gefeliciteerd met Yala, wat is het toch een leuk kind.
  Enne marielle…. ook jullie zien er goed uit, zo vrolijk, zo ontspannen.
  Lieve groetjes

  • Thanx Jose!! Volgens Yala moet we naar Portugal naar de glijbaan. Dat zegt ze elke dag! Misschien moeten we dat dan ook maar doen!

   Begin februari gaan we in elk geval weer richting het zuiden!

 7. De laatste reisverslagen waren weer geweldig!
  En wat was heerlijk dat jullie een tijdje ‘terug’ waren en supergezellig om voor jullie ook te mogen laten gelden: mi casa es tu casa! ☺️

  Heel veel plezier weer en mooie ervaringen op jullie vervolgreis. ??

  • Thanx mam! 🙂

   Even terug in NL is altijd fijn. Zeker als je dan ook nog eens bij mensen terecht kunt zolang! 🙂

 8. Hey guys, we meet you a few days ago in Conil, at the campsite. Sorry for not saying bye, we just change our plans when we were in El Palmar.

  Hope enjoy your trip and see you arround.

  • Hi Andres and Brett,

   No prob, thanks for your message. Maybe we’ll see you in the States 😉
   Enjoy your trip!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here