De ‘deadline’ van 1 februari werd steeds een stukje verder vooruit geschoven… Want om goed voorbereid op reis te gaan, kwam er stiekem toch nog meer geregel bij kijken dan we dachten… We zijn zelfs nog verhuisd van het huis in de binnenstad, naar ‘Hotel Mama II’ ?Bij de mama van Freek dit keer! ❤️ Ook hier werden we heel warm onthaald en was het heerlijk om even in de watten gelegd te worden ? ??

In de tussentijd hadden we ook nog alle verhalen van LoVe on the Road 1.0 online kunnen zetten. En zoals jullie misschien wel hebben gezien, zijn we over gegaan op een geheel vernieuwde website!! 😀 Toen we alles geregeld hadden wat geregeld moest worden, konden we goed voorbereid en met een opgeruimd gevoel weer vertrekken! ?

Enfin, om een heel erg lang verhaal kort te maken: We zijn weer onderweg! Yeah!!! 😀 Op zaterdag 25 februari zijn we weer vertrokken met een volgeladen wagen! Het eerste traject was Helmond – Messas, terug naar Soane, Bruno en Laetitia! ? Wat een geweldige warme ontvangst en super begin van onze reis! We werden ontvangen met een soort van luxe kerstdiner en als grote verrassing mochten we in hun pas gerenoveerde gite met open haard verblijven! Zo lang we zouden willen! Wauw! Heel erg bedankt hiervoor! ❤️ ??

Wauw! onze eigen gite!

Helaas was het weer nog niet veel beter dan in Nederland. Maar dat mocht de pret niet drukken 🙂 Want het was gezellig! En het was lekker warm met de open haard! ❤️ ??

Even lekker opwarmen!

Als het weer het een beetje toeliet wilde Yala natuurlijk naar buiten. Toevallig hadden we haar regenlaarzen bij ons en ze vond het dan ook helemaal geweldig om lekker in de plassen te stampen 😉 Totdat ze zo nat en koud was dat ze tòch wel weer naar binnen wilde en papa de open haard aan moest maken ❤️
Vlakbij de gite lag de rivier ‘Le Loire’ en daar kon je heel fijn wandelen. Met z’n allen, en ook met Farouk en Lima 😀 gingen we op pad! Er zaten blijkbaar redelijk veel bevers in de regio. En langs de oevers zag je op verschillende plekken omgevallen bomen die door de bevers onder handen waren genomen. Best wel leuk om dat eens in het echt te zien en ook wel knap hoe die beesten dan kunnen!

Lekker stampen!
in de plassen…
Lima de bever 😉
Friends 🙂
Rollebollen…

Onze gite was van alle gemakken voorzien waaronder een complete keuken. Veel hebben we zelf echter niet gekookt want als we zeiden dat we ‘s avonds zelf gingen koken zei Laetitia: dat kan niet want ik heb al op jullie gerekend! 😀 ❤️ ??

Diner time 🙂

Op een woensdag gingen we naar het lokale zwembad, samen Laetitia en Soane. Even lekker spelen in het water 😉 Lopen we met z’n 3-tjes het zwembad in, werd Freek aangehouden door de badmeester… Hij had namelijk een boardshort aan en dat mocht niet! Alleen strakke Speedo’s waren toegestaan Uhhhhm en nu…? Gelukkig had de badmeester wel een Speedo voor Freek die hij mocht lenen… ? We hebben die middag maar geen foto’s gemaakt… ?

Het was weer een fantastische tijd in Messas en na een dag of 10 konden we heel uitgerust verder reizen! Thank you so much dear friends! ❤️ ??

We zouden wel zien hoe ver we richting het zuiden zouden komen die dag. Na een kilometer of 500 stopten we een stukje onder Bordeaux in het dorpje Mios voor pizza. Tijdens het eten vonden we een leuke Chambre d’Hotes welke dichtbij de snelweg lag, er heel leuk uitzag en daarnaast ook niet te duur was 🙂
We hadden niet geboekt en toen we aankwamen was het al donker. Gelukkig was er iemand aanwezig en was er een kamer vrij! De kamer was super mooi ingericht en er was een bad midden in de kamer dus konden mama en Yala lekker even samen in bad 🙂 ❤️ ??Die nacht hebben we heerlijk geslapen en na een heel goed en uitbreid ontbijt konden we de volgende dag weer verder. 🙂

Lima nog een kusje en we kunnen weer gaan ?

Ons doel die dag was het gehucht Zaratamo, vlakbij Bilbao. In de middag kwamen we aan bij ‘Casa Rural Arati‘ in Zaratamo. Een dorpje in de heuvels, gelegen naast het stadje Arrigorriaga. In Arrigorriaga wonen namelijk Amaia, Maite en Juan Luis en bij hun wilden we graag op bezoek!

Casa Rural Arati

Casa Rural Arati bleek een goede keuze! De kamers waren basic maar schoon en de bedden sliepen heerlijk. Er waren slechts 6 kamers dus lekker kleinschalig. Er was een gezamenlijke keuken waar je gebruik van mocht maken en er was een fijn terras. Maar het mooiste van alles waren de schaapjes en het was nu natuurlijk lammetjes tijd! 🙂 Er was zelfs 1 lammetje van maar 1 dag oud! Aaaaah! Zoooooo lief! ❤️ Yala was enorm onder de indruk van alle schaapjes en zeker van de lammetjes. Helemaal toen ze een klein lammetje mocht aaien. ‘Voel eens hoe zacht’ zei ze tegen ons 🙂

Zoooo zacht mama!  ❤️
Net geboren!
LOVE ❤️
Lekker drinken bij mama!
Papa houdt de wacht ?
Schaapjes en aapjes ?

Toen we Amaia, Maite en Juan Luis lieten weten dat we aangekomen waren, stond Juan Luis een uurtje later onverwachts op de stoep van de boerderij; om ons op te halen! Ze waren zo enthousiast over onze komst dat ze ons het liefste nog diezelfde avond wilden zien. 😀 Hoe onbeleefd ook, we konden helaas niet mee. Yala was bekaf en we stonden eigenlijk al voor zijn komst op het punt om haar naar bed te doen… We spraken af voor de volgende ochtend. Juan Luis nodigde ons uit voor het ontbijt 🙂

Weer werden we opgehaald door Juan Luis en bij aankomst in hun geweldig sfeervol en gezellig appartement werden we ontzettend liefdevol en enthousiast onthaald door Maite Amaia en haar vriendinnetje Izaro! ❤️ Er stond een heerlijk ontbijt klaar met allerlei lekkernijen 🙂

Friends ❤️❤️❤️
Yala is helemaal happy met haar cadeau ?

We hadden genoeg bij te kletsten, dus het ontbijt werd een brunch, waarna de familie ons meenam voor een wandeling in de buurt. Vrijwel meteen liepen we in voetgangersgebied in mooie parken. En, zoals overal in Spanje, waren er ook een aantal speeltuintjes mèt glijbaan natuurlijk, jeeeeeeeeeij! 😀 En omdat je van al dat wandelen, kletsen en spelen natuurlijk heel veel dorst krijgt, is in Spanje een bar ook nooit ver weg 😉

Samen op pad
A walk in the park
?
Cheers! ?

Eigenlijk wilde we zondag weer verder rijden maar Maite, Amaia en Juan Luis stonden er op dat we zondag weer kwamen! En het was zo gezellig, dat we geen nee konden zeggen 🙂
Ook zondag hebben we weer heerlijk ontbeten en daarna wat rondgekeken in het centrum. In Spanje leven de mensen echt veel meer buiten en dat is bijzonder gezellig. Iedereen ontmoet elkaar in een bar of andere gelegenheid om wat te kletsen en een drankje en hapje te doen. Heerlijk toch?! 🙂

Na 2 ontzettend gezellige dagen zijn we weer verder gereden naar het Zuiden. Het was opnieuw een flinke rit en uiteindelijk zijn we net voor het eten uitgekomen in Cáceres in het midden van Spanje. Het weer was hier al lekker en we hadden het idee om te gaan kamperen. Echter bij aankomst waren we moe van het reizen en de volgende dag wilde we graag nog een flink stuk rijden om bij de kust uit te komen… Gelukkig hadden ze ook huisjes te huur en wonder boven wonder mocht Lima ook naar binnen! De meeste huisjes op campings zijn namelijk verboden voor honden…Uiteraard was er bij deze camping ook een kleine speeltuin met glijbaan dus onze Yala was blij 😉

Op internet hadden we een leuke camping gevonden in Conil de la Frontera namelijk ‘Camping Rosalida’. Aan de rand van het dorp en vlakbij de zee gelegen. Een leuke plek en een prachtige omgeving waar we de komende tijd even gaan rond ‘koekeloeren’ ? zoals Yala dat zegt ? Dus lieve mensen, stay tuned want LoVe on the Road 2.0 is begonnen! ❤️

16 COMMENTS

 1. Freek, wat had ik je graag een keer in een speedo gezien..haha…
  Wat een warm onthaal van al die lieve mensen om jullie heen. Nu hopen dat het weer zo heerlijk blijft.
  Luf you. Xxx

  • Haha ja dat zal best! 🙂 Die speedo was ook nog eens 2 maten te klein dus ik ben maar niet al te veel uit het water geweest 😉

 2. Ohhhh wat leuk dat jullie weer onderweg zijn. Ik kijk nu al weer uit naar al die verhalen. Volgende keer wel die speedo op de foto haha. Mooi verhaal weer ?

 3. Haha. Super lang verhaal en wat bij iedereen blijft hangen is dat er helaas geen beeldmateriaal van Freek in speedo is. ? Hahaha

 4. Lekker on the road again…alleen vertrokken op carnavalszaterdag??? Had dan nog een dagje gewacht. Maar goed…fijn dat jullie zo goed onthaald worden door de mensen uit jullie eerste avontuur. Ben weer benieuwd wat jullie nu aan het doen zijn. Ik lees het weer graag

  • Ja grapjas en dan met een zwaar hoofd inpakken en de hele dag rijden… Maar ik heb inderdaad getwijfeld of we niet een dag later moesten vertrekken 😉

 5. Nu past die boardshort eindelijk perfect Freek, en dan mag je hem niet dragen.. ?
  En wát een warme ontvangsten door jullie vrienden! Superfijn en gezellig!
  Ook het weer heerlijk goed getroffen met de overnachtingen onderweg! ?

  • Yep. Hij past perfect nu maar heel lang heb ik hem niet aangehad. Nog voor ik in het water was kwam meneer de badmeester er al aan…

 6. Hey, where do you this Time? Whe are also again on the road for 6 Montag, started in Match. Greetings from M’Hadid, Marocco. BARBARA, TOBI AND KOLJA

  • Hey Tobi, Barbara and Kolja!

   So nice to hear from you! 🙂 And how amazing that you are also on the road again!
   We are in Conil de la Frontera, Spain right now. No plans for Marocco this time 😉

   After Spain we go to Portugal…at least that’s the plan.

   I’ll sent you an email with more details.

   Greetings form Freek, Marielle and Yala

 7. Lieve Marielle, Freek en Yala,

  Heerlijk dat jullie weer onderweg zijn, het hoort zo bij jullie en Yala is nog lang geen 5 jaar dus je kan nog volop rondreizen!
  Ik ben ook ooit in Conil geweest en het is een geweldig stadje!
  Ha ha die foto van Lima als bever, echt grappig. UIteraard is het mooi om Yala zo te zien groeien en wat een lieve foto’s.
  Love you ❤️ Genieten is jullie motto ???

  • Dank je wel voor je lieve berichtje Maya! Ja het idee is idd om voorlopig nog te blijven reizen! We zien wel waar onze camper ons brengt. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here