Van het zand op de mooie stranden van Conil naar een dorpje met alleen maar straten van zand… We zijn aangekomen in El Rocio, een dorpje gelegen aan de rand van het grootste natuurreservaat van Spanje: Parque Nacional Doñana. Het bijzondere aan dit dorpje is dat het geen verharde wegen heeft. Alle wegen in het dorpje zijn zandpaden…

Daarnaast blijkt El Rocio een bekende bedevaart plaats te zijn. Jaarlijks trekken 1 miljoen mensen ernaar toe om “Virgen de Rocio”, de maagd van de morgendauw te eren. Wij komen natuurlijk voor een bezoek aan het natuurpark 😉

De enige camping in de buurt is Camping La Aldea dus de keuze hiervoor was snel gemaakt.

Lekker gras!

De volgende ochtend zijn we gaan kijken in El Rocio. En inderdaad het hele dorp bestond uit alleen maar straten en pleinen van zand. Heel bijzonder om te zien anno 2017 😉  Het is alsof je aangekomen bent in een film uit het Wilde Westen. We kwamen uit bij het centrale plein waar o.a. de bekende kerk van El Rocio ligt namelijk de Santuario Ntra. Sra. del Rocío. Zeer mooi om te zien!

Verder ligt het plein aan een groot meer en met een beetje geluk zijn daar flamingo’s te zien. Vooral ‘s morgens natuurlijk. Daarnaast is er langs het meer is een mooie promenade waar je fijn over kunt wandelen.

Het stadje is leuk om even gezien te hebben maar meer ook niet, en na een ochtend te hebben rondgelopen zijn we verder het Nationale park in gereden. In het midden van het park moest een mooi bezoekerscentrum zijn met mooie wandelpaden naar diverse uitkijkposten in het park. Dáár wilden we wel even gaan kijken natuurlijk!

Santuario Ntra. Sra. del Rocío
Brede straten van zand…
Dit is de maagd waarvoor iedereen naar El Rocio komt!
ff uitrusten ?

Rond de middag kwamen we aan bij ‘El Acebuche’ het bezoekerscentrum van het park. Voor het park kun je fijn picknicken in het bos en dat hebben we dan ook even gedaan. Na de lunch zijn we binnen gaan kijken. Er zijn diversen wandelpaden gemaakt die naar een flink aantal uitkijkposten leiden. Het grootste rondje was iets meer dan 5 KM dus dat moest te doen zijn. Met de camera in de hand hebben we op ons gemak een beetje rondgelopen en genoten van alle stilte en de schitterende natuur. Veel dieren hebben we niet gezien, maar wel weer een aantal ooievaars 🙂

IMG_5408
IMG_5473
IMG_1406
Hey een aapje! ?
Beetje rondkoekeloeren…
IMG_5418
IMG_5456
IMG_5467
IMG_5469

Yala en haar ‘fotocamroeka’

Haha oppassen dus ?

Aan de andere kant van het park hadden we nog een camping gevonden. Deze stond niet in de boekjes die wij hebben en ook op internet waren we Camping Doñana nog niet eerder tegengekomen. Vreemd want het was een behoorlijk grote camping met een enorm zwembad en daarnaast ook nog gelegen aan het strand! 🙂 Een must-see dus 😉

Weer heerlijk uitgepakt! ?
Hmmm lekker eitje papa!

Het was inderdaad een grote camping en er was bijna niemand. Echt nog low-season hier dus 🙂 Het zwembad ging alleen in het weekend open, tenminste als het weer het toeliet. Gelukkig was het lekker zonnig en in het weekend ging het zwembad dus open. En wat een heerlijk zwembad was het! Het was ook meteen een stuk drukker en gezelliger op Camping Doñana. In het weekend kwamen er veel Spanjaarden die er eventjes tussenuit wilden.

Heerlijk zwembad @ Camping Doñana

Op de camping ontmoeten we Tom en Eefje met hun dochter Sine van 4 jaar. Wij geloofden het haast niet maar ze waren van plan om met de fiets van Spanje naar hun huis in België te fietsen! Ze waren met 2 fietsen, helemaal volgepakt en hun dochter Sine zat bij Tom voorop en kon zelfs meefietsen.

Tom, Eefje en Sine op de fiets ?
Lekker samen eten ?

Er zijn in deze regio niet heel veel campings die direct aan het strand liggen, maar camping Doñana wel dus. Via een klein pad naar beneden kwam je op het strand. Meteen zag je dan de ‘Torre del Loro’. Een 300-jaar oude wachttoren, of tenminste wat er van over is. Bedoeld om de kust te beschermen tegen piraten 🙂

Na een kleine week zagen we toevallig dat de Zapp Family in Sevilla was. En dat ze een lezing zouden geven in een boekwinkel daar! Deze kans wilde we ons niet laten ontgaan, dus back to Sevilla again!

‘Torre del Loro’
?

8 COMMENTS

  1. Heerlijk dat jullie zelf ook zoveel ontdekken, in ieder geval goede tips voor wie daar in de buurt is.
    De foto’s zijn kei leuk en wat fijn om de prachtige en altijd vrolijke Yala te zien. ??

    Hier is het ook al dagen schitterend weer en met de verhalen over jullie vakantie, geeft het hier ook een beetje dat gevoel.
    Geniet en laat ons lekker meegenieten.
    Liefs ❤️???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here