Steeds als we aan Yala vroegen waar wil je naartoe deze trip? Dan zei Yala: naar Potu naar de hijbaan en de ballenbak. Nu is het dan eindelijk zover: next stop is Portugal!

Vanaf Sevilla is Portugal om de hoek dus passeerden we nog ‘s ochtends de grens. De laatste keer hebben de zuid-kust grotendeels overgeslagen omdat het toen hoog-seizoen was. Nu is het eind april en moet het seizoen eigenlijk nog beginnen. De perfect time dus!

We zochten een camping aan of in elk geval op loopafstand van de zee. Nu is dat in dit gedeelte van Portugal best lastig. Maar per toeval kwamen we uit bij camping La Fuseta in het plaatsje Fuseta. Een gemeente camping die perfect gelegen is: zowat aan zee en in het dorpje. Alles is dus op loopafstand.

Heerlijk het strand zo dichtbij 🙂
Ik heb een boot…
Family-shot!
Lekker strandje!
En heel veel vissersbootjes
Heerlijk spelen onder de bomen.
Daar krijg je wel dorst van 🙂

Voor de kust ligt het bekende Ria Formosa National Park. Het park bestaat uit verchilende eilandjes met daartussen wedlands en uitgestrekte stranden. Omdat er voor de kust wat eilandjes liggen was de zee in Fuseta heerlijk rustig. Zo rustig het leek wel een meer. Ideaal voor onze kleine Yala!

Ria Formosa National Park

Rondom de camping zijn verschillende speeltuintjes waarvan sommige met uitzicht op het strand en de zee. En niet onbelangrijk er is bijna altijd een bar naast 😉

Yeah playtime!
Met uitzicht op zee natuurlijk 🙂

Al in Nederland wilde Yala graag een keer met de trein. In Nederland is het er helaas niet van gekomen dus dat moesten we op reis dan maar een keertje doen. En laat nu net in Fuseta een treinstation zijn. Het is een enkel spoor wat tot de Spaanse grens loopt in het oosten en tot Faro en verder naar het westen. De besloten om richting de Spaanse grens te gaan naar het dorpje Monto Gordo. Uiteraard om ook daar even het strand te bezoeken. Yala vond het geweldig: met de trein naar het strand!

Naar het station lopen…spannend 😉
Daar is ie dan!
Heerlijk rennen op het strand
Yeehee!
En na een gezellige dag lekker wat eten bij Eddy 🙂
Hoe komt die daar bovenop?
En dan alleen nog terug met de trein.

Ook in Portugal stikte het van de ooievaars. Er zaten er zelfs 2 op de camping met een nest! Ze stoorde zich blijkbaar helemaal niet aan de camping aan haar rumoer. Ze waren gewoon bezig om te broeden en het nest te bewaken. Voor Freek de uitgelezen mogelijkheid om een mooie foto te maken in elk geval 🙂

Nice shot 🙂
Verliefd!
Schommelend kijken naar de ooievaars 🙂

Tijdens onze reizen is het niet altijd even makkelijk om goed en biologisch eten te vinden. In Portugal kun je na wat zoeken gelukkig altijd wel een boer vinden die biologische groeten en fruit teelt. Zo ook vlakbij Fuseta in het dorp Tavira. We kwamen per toeval de boerderij van Maria Flamiga in Tavira tegen. Als je naar de Aldi gaat in Tavira kun je het grote bord niet missen. Het is zeker de moeite waard om hier wat verse groeten en fruit te gaan halen. Het is verser dan vers want je mag het zelf uit de tuin plukken!

Dit bord kun je niet missen!
Maria’s boerderij
Walking around on the farm
Samen avocado’s plukken
En die moeten allemaal in mijn mandje!

 

 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here