Na de drukke camping in Fuseta hebben wilde graag weer wat meer rust. Fuseta was enorm gezellig maar na ruim 1 week waren we wel klaar met de muziek elke avond en het gevoel alsof het hoogseizoen al begonnen was. We kwamen uit bij camping O Paraiso in het dorpje Silves.

Aangekomen op de camping
IMG_5718
IMG_5654
IMG_5652
IMG_5716
Love it!
Nice and quiet

De camping lag een kilometer of 4 buiten Silves aan de rivier Arcade. En wat een ontzettend mooie ligging. De kampeerplaatsen waren iets hoger geleden op verschillende terrassen vanaf waar je een perfect uitzicht had over Silves zelf. Wauw!

What a view @ Silves!

Op de camping stonden tal van sinaasappel- en nêsperas-bomen die je mocht plukken zoveel al je er op kon. De eigenaresse vertelde ons dat de sinaasappels uit Silves uniek zijn en bijzonder lekker. En inderdaad dit waren de meeste lekkere sinaasappels ooit geproefd! 🙂 Nêsperas (of Loquat) hadden we nog nooit gehad maar ook deze kleine oranje vruchtjes zijn heel lekker. Yala was er helemaal dol op!

Het stadje Silves heeft een leuk centrum en een kasteel. Leuk om dus even te gaan bezoeken en wat rond te koekeloeren. Voor een bezoek aan het kasteel wordt entree gevraagd en honden mochten niet binnen… 🙁 Dus is papa alleen met Yala even gaan kijken. Je kunt over de muren van het kasteel lopen en zo een goed beeld te krijgen van Silves. Daarnaast is een leuk restaurant maar verder ben je zo klaar. We waren dan ook na 10 minuten weer buiten. Naast de ingang van het kasteel zit overigens een leuk souvenir winkeltje met een enthousiaste eigenaar. Op het kleine terras kun je een lekker biertje drinken wat zeker een aanrader is!

Ons bloemenmeisje 🙂
IMG_5748
IMG_5729
IMG_5723
Lekker koekeloeren…
Even afkoelen 😉

Ook in Silves stikte het weer van de ooievaars. Op sommige plekken zaten er 10-tallen bij elkaar. Het blijven ongelofelijk mooie vogels natuurlijk.
Zie de foto van Yala bij het hek. Ze kon en ging daar dus doorheen! En lol en lachen dat papa en mama dat niet konden. Je had die snoet moeten zien!

IMG_5786
IMG_5793
IMG_5788

Het was niet elk dag even goed weer. Een aantal dagen was het zelfs ontzettend slecht! En met slecht weer wordt ons busje toch wel heel klein maar wel heel gezellig.

Dinner: bij slecht weer binnen 🙂
Yeehee plassen stampen!
En toen de zon weer scheen….snel de was doen!

Voor de rest hebben we heerlijk rondgekeken op de camping en het bijbehorende landgoed Roch Branca. Onderaan bij de rivier lag een restaurantje maar die was alleen in het weekend open en ook nog eens alleen bij goed weer.  Iedere keer als wij er kwamen waren ze dicht in elk geval.

Helemaal naar boven gelopen 🙂
Onze stoere meid!
IMG_5670
IMG_5712
IMG_5709
🙂
Aangekomen bij het restaurantje
Where to next?
Wauw!

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here